ΤΡΟΠΟΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  1. ΟΙ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Η εκπαίδευση στα διάφορα αντικείμενα της Ακτινολογίας Μαστού θα γίνεται μέσω ημερίδων που θα πραγματοποιούνται σε αμφιθέατρα της Αθήνας. Η κάθε ημερίδα θα έχει διάρκεια περίπου 8 ώρες και θα καλύπτει πλήρως το γνωστικό αντικείμενο στο οποίο αναφέρεται , με ομιλίες και πρακτική άσκηση σε σταθμούς διάγνωσης μαστογραφίας, σε μηχανήματα υπερηχογραφίας και υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες επεμβατικές πράξεις. Η εκπαίδευση θα γίνεται σε μικρές ομάδες και εκπαιδευτές θα είναι έμπειρα μέλη της ΕΑΜΕ.

Οι ημερίδες θα είναι Δωρεάν.

Προβλέπεται κάθε χρόνο να πραγματοποιούνται οι εξής ημερίδες:

Α. Μαγνητική Μαστογραφία

Β. Ψηφιακή Μαστογραφία – Τομοσύνθεση – CESM – Hands on

Γ. Υπερηχογραφία – Ελαστογραφία – Ηands on

Δ. Καθοδηγούμενες επεμβατικές πράξεις – Hands on

  1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι ημερίδες θα έχουν την πιστοποίηση του ΠΙΣ με πιστοποιημένες ώρες εκπαίδευσης (credit hours).

  1. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΒΑΣΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (Ι)

Θα πραγματοποιούνται σεμινάρια σε βασικό επίπεδο για Μαστογραφία, Υπερηχογραφία Μαστού, Μαγνητική Μαστογραφία και Επεμβατικές Πράξεις στον Μαστό από έμπειρους εκπαιδευτές. Τα σεμινάρια θα είναι διαδικτυακά, ώστε να μπορούν να τα παρακολουθούν ειδικευόμενοι και νέοι ειδικευμένοι από όλη την Ελλάδα.

Τα σεμινάρια θα είναι Δωρεάν , και θα επαναλαμβάνονται , ώστε να μπορούν να τα παρακολουθούν οι ίδιοι μαθητές ξανά για εμπέδωση ή άλλοι που δεν μπόρεσαν να τα παρακολουθήσουν.

Τα σεμινάρια θα εξαγγέλονται και θα διαφημίζονται και μέσω της ιστοσελίδας της ΕΑΜΕ , αλλά και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Απαραίτητη προυπόθεση είναι , ο ενδιαφερόμενος για να τα παρακολουθήσει , να  δηλώσει τα στοιχεία του συμπληρώνοντας την ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ και να την αποστείλει με μειλ στην εταιρεία (ΕΑΜΕ), προκειμένου να λάβει τον κωδικό παρακολούθησης.

  1. EKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΙΙΙ)

Δεν είναι εφικτή η ενασχόληση των Ακτινολόγων με την Ακτινολογία του Μαστού, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες βασικές γνώσεις Κλινικής Μαστολογίας. Έχουμε την τιμή, η εταιρεία των Γυναικολόγων – Μαστολόγων (ΕΓΕΠΑΜ) με την οποία διατηρούμε δεσμούς ετών και κοινή πορεία και συμμετοχή σε πολυάριθμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ημερίδες, να μας προσφέρει βιντεοσκοπημένα μαθήματα Κλινικής Μαστολογίας από τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες , προς εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων Ακτινολόγων. Για την προσφορά αυτή , θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους καθηγητές κ. Κεραμόπουλλο (επίτιμο Πρόεδρο ΕΓΕΠΑΜ) και κ. Δημητρακάκη (Πρόεδρο ΕΓΕΠΑΜ).

  1. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Θα γίνεται μέσω συνδέσμων με sites Πανεπιστημίων του εξωτερικού, όπου υπάρχουν κατάλογοι αναρτημένων περιστατικών Ακτινολογίας Μαστού, προς εκπαίδευση των νεώτερων συναδέλφων.

  1. ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να αξιολογούν τον εαυτό τους σε θεωρητικές γνώσεις, κλινικές γνώσεις και αξιολόγηση περιστατικών.

Όταν το χρειάζονται , λίστα των απαντήσεων  θα τους στέλνεται μέσω μειλ για αυτοαξιολόγηση των απαντήσεών τους.

  1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ

Οι εκπαιδευμένοι τεχνολόγοι Μαστού είναι οι καθημερινοί συνεργάτες των Ακτινολόγων στις διαγνωστικές και επεμβατικές πράξεις στον Μαστό. Θα γίνονται σεμινάρια για εκπαίδευση των τεχνολόγων όλης της Ελλάδος σε θέματα Ακτινολογίας, Κλινικής Μαστολογίας , αλλά και τεχνικών διενέργειας    διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων στον μαστό. Τα σενιμάρια θα είναι διαδικτυακά και θα επαναλαμβάνονται περιοδικά.

Τα σεμινάρια θα είναι Δωρεάν, θα ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα της ΕΑΜΕ και θα χρειάζεται η εγγραφή του συμμετέχοντος μέσω μέιλ και αποστολή κωδικού παρακολούθησης.

Στοιχεία επικοινωνίας

EAME

Ένωση Ακτινολόγων Μαστού Ελλάδος

Δ Σεμιτέλου 6, ΑΘΗΝΑ 11528

T210 7780210

Einfo@eame.gr